Miljø og Certifikater

Det rigtige klimavalg

FSC® og Grafisk ID

Hos Grafisk ID tror vi på bæredygtighed og at vi skal passe godt på både naturen og miljøet. Vi er derfor blevet certificeret af den globale FSC®-mærkningsordning (Forest Stewardship Council), så du kan bestille FSC®-certificerede produkter hos os.

En FSC®-certificeret tryksag indeholder kun materiale, hvor det dokumenteres at der er styr på fremstillingen af råvarerne til produktionen af papiret. Det gælder alt fra skovens mulighed for at reproducere sig selv, over beskyttelse af dyre- og plantelivet og til kontrollerede arbejdsforhold for skovarbejderne.

Når du bestiller et FSC®-certificeret produkt hos Grafisk ID, er vi med andre ord forpligtede til at kunne dokumentere, at råvarerne er certificerede og lever op til de fastsatte FSC®-standarder.

SVANEN OG Grafisk ID

Vi er gennem målrettet arbejde blevet medlem af den klub af virksomheder, som kan påføre deres produktion svanemærket.

Svanemærket er forbrugernes sikkerhed for, at vores tryksager og produktion ikke er til fare for mennesker og miljø. Vi er stolte af at kunne tilbyde denne sikkerhed til dig som kunde.

I praksis har vi gennemgået alle led i produktionen og udskiftet, hvor det har været nødvendigt. Det er lige fra valg af papir til kemi og farver. Vi samarbejder tæt med Miljømærkning Danmark, som er den instans, som tildeler og overvåger Svanemærket.

Ud over svanelicensen udarbejder vi et årligt internt miljøregnskab, hvor vi holder styr på vores forbrug af vand, energi, råvarer og affald.

Grafisk ID og CO2

Grafisk ID ønsker at bidrage til en sund klode, det er derfor muligt at klimakompensere tryksager produceret af Grafisk ID. Kompensationen bliver udregnet af den totale CO2-udledning fra produktion, transport mv.

Kompensationen går ubeskåret til forskellige projekter, det kan f. eks. være vindmølleprojekter i Indien, udplantningsprojekter i Afrika.

Projekternes formål er at udvikle en bæredygtig livsstil i lokalområdet, forhøje levestandarden og sikre den biologiske mangfoldighed lokalt – og derved optage mere kuldioxid på global plan.

CSR og Grafisk ID

CSR (Corporate Social Responssibility), omfatter virksomhedens arbejde med forhold inden for arbejdstagerrettigheder, menneskerettigheder, miljø og antikorruption.

Grafisk ID har tiltrådt det Grafiske CSR, og tager ansvar for dette i vores hverdag.

© Copyright - Grafisk ID